Author Topic: [Chip?] Roboliebesleid (it)  (Read 4778 times)

Offline CrazyAznGamer

  • Inspired artist
  • **
  • Posts: 83
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« on: August 28, 2006, 03:42:16 »
Thanks to all the positive responses I gots for lunafrenzy.

I'm milking this song with the same-ish transition as the last one. :P
Hope you guys don't mind the uniformity. I don't usually do those pitch transitions, but troupe impressed me so much with his... well... I had to do two :)

CLICKZORZ!

Offline SoundCrafter

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 351
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #1 on: August 28, 2006, 20:12:39 »
Wow. I don't really know what to think of this song. It's more of a classical-chip piece than anything else. Not bad, but not outstanding.

Chipped-On Bach, anyone?  :lol:
---Formerly known as ---DjBj---. changed names for lots of reasons.
BooT-SectoR-ViruZ is the new Skaven and the whole world'z goin' to Hell.
Lowpass filter! Perform a generic type of dodge!!! :lol:
Everyone should get on this forum's chatroom RIGHT NOW...still not sure why, though.

Offline Snu

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 320
  • Gender: Male
    • http://www.snuq.com
  • Operating System: Windows 7 64bit
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #2 on: August 28, 2006, 22:05:31 »
Quote from: "SoundCrafter"
Chipped-On Bach, anyone?  :lol:

dude... thats a sweet idea! im definitely gonna try a song...

on the actual tune itself: it sounds pretty cool. im not too fond of the tune, but i really like the style and complexity. the half step up key change is interesting, could have used some more of a transition into it... tho going back down and into the repeat sounds cool.

it seems there is a bug in modplug tracker tho, the polyphase and xmms resampling engines cause clicks in instrument 8 due to the filter for some reason... the linear and cubic spline work fine tho.

Offline xincbox

  • Inspired artist
  • **
  • Posts: 61
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #3 on: August 28, 2006, 22:07:58 »
Quote from: "Snu"
it seems there is a bug in modplug tracker tho, the polyphase and xmms resampling engines cause clicks in instrument 8 due to the filter for some reason... the linear and cubic spline work fine tho.


man do i feel like a total n00bie.   :shock:

Offline SoundCrafter

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 351
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #4 on: August 28, 2006, 23:18:50 »
Quote from: "Snu"
Quote from: "SoundCrafter"

Chipped-On Bach, anyone? :lol:


dude... thats a sweet idea! im definitely gonna try a song...

Ain't it though? Man, I can't wait to hear that. Might try it meself.
Heh heh...Something like Fur E-Lise.  :lol:  :lol:  :lol:
---Formerly known as ---DjBj---. changed names for lots of reasons.
BooT-SectoR-ViruZ is the new Skaven and the whole world'z goin' to Hell.
Lowpass filter! Perform a generic type of dodge!!! :lol:
Everyone should get on this forum's chatroom RIGHT NOW...still not sure why, though.

Offline Sam_Zen

  • Extreme artist
  • *****
  • Posts: 3,689
    • http://www.xs4all.nl/~samzen/
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #5 on: August 29, 2006, 00:53:42 »
2 Snu
So far no MP bug to me, as long as the sample of instrument 8 doesn't have a decent start and end byte on a zero-level.
0.618033988

Offline Snu

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 320
  • Gender: Male
    • http://www.snuq.com
  • Operating System: Windows 7 64bit
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #6 on: August 30, 2006, 02:36:10 »
Quote from: "SoundCrafter"
Quote from: "Snu"
Quote from: "SoundCrafter"

Chipped-On Bach, anyone? :lol:


dude... thats a sweet idea! im definitely gonna try a song...

Ain't it though? Man, I can't wait to hear that. Might try it meself.
Heh heh...Something like Fur E-Lise.  :lol:  :lol:  :lol:

thats beethoven, not bach :p

Quote from: "Sam_Zen"
2 Snu
So far no MP bug to me, as long as the sample of instrument 8 doesn't have a decent start and end byte on a zero-level.

it has nothing to do with the start and end byte, its due to the filter not the loop. if you disable the filter, it sounds fine.
i wonder if rewbs has seen this topic?

Offline LPChip

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 5,123
    • http://lpchip.nl
  • Operating System: Windows 10 Pro x64
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #7 on: August 30, 2006, 09:08:43 »
Its actually not a bug. It suppose to happen, because the sample vs filter result in this click.

Its kind of the same as enabling a light, but then say its a bug, because you don't want it to emit light :nuts:
"Heh, maybe I should've joined the compo only because it would've meant I wouldn't have had to worry about a damn EQ or compressor for a change. " - Atlantis
"yes.. I think in this case it was wishful thinking: MPT is makng my life hard so it must be wrong" - Rewbs

Offline SoundCrafter

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 351
[Chip?] Roboliebesleid (it)
« Reply #8 on: August 30, 2006, 19:31:40 »
Quote from: "Snu"

thats beethoven, not bach :p

I know, I just can't remember any Bach songs at the moment....Oooh, minuet in G...Yeah, that's it for now.
---Formerly known as ---DjBj---. changed names for lots of reasons.
BooT-SectoR-ViruZ is the new Skaven and the whole world'z goin' to Hell.
Lowpass filter! Perform a generic type of dodge!!! :lol:
Everyone should get on this forum's chatroom RIGHT NOW...still not sure why, though.