Author Topic: Can't play chords in the Patterns-tab  (Read 4451 times)

Offline Poser

  • Active artist
  • *
  • Posts: 33
Can't play chords in the Patterns-tab
« on: January 06, 2006, 11:38:51 »
Hi,

after installing the latest version of omt i can't play chords in the Patterns-tab (in the Instruments/Samples-tab it works).

What must i change to restore this?

I remember this little problem was solved already here a few weeks ago...

Offline rewbs

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 578
Can't play chords in the Patterns-tab
« Reply #1 on: January 06, 2006, 11:42:22 »
Which version are you using? 1.17RC2 or development builds?
IIRC this bug is present in 1.17RC2 but was fixed in v1.17.02.31.

Offline Poser

  • Active artist
  • *
  • Posts: 33
Can't play chords in the Patterns-tab
« Reply #2 on: January 06, 2006, 11:52:28 »
Open Modplug Tracker version 1.17.02.28 (1.17RC2)

Ok is must update :-)

Offline Poser

  • Active artist
  • *
  • Posts: 33
Can't play chords in the Patterns-tab
« Reply #3 on: January 06, 2006, 12:03:47 »
Oops another "problem" after updating: If holding a key the sample plays once and repeats after that till the key is released. The sample should only play once and only loop/repeat if the sample has "Loop On"...

Offline rewbs

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 578
Can't play chords in the Patterns-tab
« Reply #4 on: January 06, 2006, 12:24:55 »
Quote from: "Poser"
Oops another "problem" after updating: If holding a key the sample plays once and repeats after that till the key is released. The sample should only play once and only loop/repeat if the sample has "Loop On"...

This is most likely a keyboard config issue. Press the 'N' next to repeat notes on hold in the keyboard config window.

Offline PPH

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 199
    • http://www.geocities.com/ernanton
Can't play chords in the Patterns-tab
« Reply #5 on: January 07, 2006, 13:25:47 »
Quote from: "rewbs"
Quote from: "Poser"
Oops another "problem" after updating: If holding a key the sample plays once and repeats after that till the key is released. The sample should only play once and only loop/repeat if the sample has "Loop On"...

This is most likely a keyboard config issue. Press the 'N' next to repeat notes on hold in the keyboard config window.


Yeah, that's right. It happened to me. You must disable the "Key On Hold" thing.
============
PPH
-Melody Enthusiast
============