Author Topic: .48 Impossible to create 128 channels  (Read 4397 times)

Offline Saga Musix

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 7,107
  • aka Jojo
    • Download music, samples, VST plugins: Saga Musix Website
  • Operating System: Windows 10 x64
.48 Impossible to create 128 channels
« on: October 31, 2007, 21:10:56 »
Full Version:
OpenMPT v1.17.02.48

Description of the bug:
It is only possible to create 127 channels, not 128 as it would be logical. however, if you go to the last channel tab (125-128), the 128th channel is displayed, but how!
» No support, bug reports, feature requests via private messages - they will not be answered. Use the forums and the issue tracker so that everyone can benefit from your post.

Offline LPChip

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 5,103
    • http://lpchip.nl
  • Operating System: Windows 10 Pro x64
.48 Impossible to create 128 channels
« Reply #1 on: November 01, 2007, 08:01:16 »
Bug confirmed.

Its looking weird, but I don't think it would be something that bothered me...

So I guess this is one of those low-priority bugs.
"Heh, maybe I should've joined the compo only because it would've meant I wouldn't have had to worry about a damn EQ or compressor for a change. " - Atlantis
"yes.. I think in this case it was wishful thinking: MPT is makng my life hard so it must be wrong" - Rewbs

Offline Saga Musix

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 7,107
  • aka Jojo
    • Download music, samples, VST plugins: Saga Musix Website
  • Operating System: Windows 10 x64
.48 Impossible to create 128 channels
« Reply #2 on: November 01, 2007, 12:12:05 »
low priority possibly for those who don't need so many channels (like me :P), but still, i think that this is pretty easy to fix as it looks like a little overflow error to me. maybe just an array that's too small...
» No support, bug reports, feature requests via private messages - they will not be answered. Use the forums and the issue tracker so that everyone can benefit from your post.

Offline Sam_Zen

  • Extreme artist
  • *****
  • Posts: 3,689
    • http://www.xs4all.nl/~samzen/
.48 Impossible to create 128 channels
« Reply #3 on: November 02, 2007, 00:14:10 »
This behaviour looks similar to an old bug on this forum (or previous), where the whole pattern view looked like that.
Had something to do with a kind of transparency. Does the sample view beneath has some reddish area ?
0.618033988

Offline Saga Musix

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 7,107
  • aka Jojo
    • Download music, samples, VST plugins: Saga Musix Website
  • Operating System: Windows 10 x64
.48 Impossible to create 128 channels
« Reply #4 on: November 02, 2007, 00:42:55 »
Uhhh.. there's nothing  wrong except this display bug...
» No support, bug reports, feature requests via private messages - they will not be answered. Use the forums and the issue tracker so that everyone can benefit from your post.

Offline Saga Musix

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 7,107
  • aka Jojo
    • Download music, samples, VST plugins: Saga Musix Website
  • Operating System: Windows 10 x64
.48 Impossible to create 128 channels
« Reply #5 on: March 29, 2008, 21:06:40 »
Fixed! :)
» No support, bug reports, feature requests via private messages - they will not be answered. Use the forums and the issue tracker so that everyone can benefit from your post.