Author Topic: [DECLINED] MPT Midi connect with "master" an  (Read 3122 times)

Offline RG (aka AUDIOMONSTER)

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 104
  • Raphaël Gesqua (aka "Audiomonster", back in time)
    • http://www.raphaelgesqua.free.fr
[DECLINED] MPT Midi connect with "master" an
« on: March 22, 2008, 03:01:41 »
Hi,

An interesting feature would be the possiblity to link MPT in MIDI, on the same machine, with a bank application, with MPT as master.

Thus, it would be easier to work with MPT piloting MIDI exclusive applications, like developper's kit MIDI sequencers (Nintendo DS "Nitrosoundmaker"), etc).

I remember doing such a thing 13 years ago on a videogame ("Fade to Black") using an Amiga 1200 with Octamed, connected to Power PC samplers cards and Akai and Roland Samplers. Worked fine ;-) But it was a connexion between different machines.

And what I'm interested in is the possiblity to do such thing between MPT and programs on the SAME machine.

Maybe a VST plug already enables such a fonction ?

Anyone knows ?


Thanks.

Offline älskling

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 325
MPT Midi connect with "master" an
« Reply #1 on: March 22, 2008, 09:24:45 »
Tobybear made plugin called VST2MID and it's part of his midibag suite. The plugin allows a VST host to send midi data to a midi out port.

Apart from that you need something like MIDI Yoke. This gives you MIDI out ports that are re-routed to MIDI in ports.

Offline RG (aka AUDIOMONSTER)

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 104
  • Raphaël Gesqua (aka "Audiomonster", back in time)
    • http://www.raphaelgesqua.free.fr
MPT Midi connect with "master" an
« Reply #2 on: March 22, 2008, 12:16:38 »
Very interesting, thanks a lot for the info :-)

Offline levon zoltar

  • Active artist
  • *
  • Posts: 10
MPT Midi connect with "master" an
« Reply #3 on: March 26, 2008, 09:33:59 »
if you got this working, post up!! asap
i´ve allready checkd out vst2midi , got mpt playin my hardware synths
really dope feature... now i would like to sync mpt with acid
and record those synths to separate audio tracks, that would be the bomb!!

Offline RG (aka AUDIOMONSTER)

  • Workaholic artist
  • ***
  • Posts: 104
  • Raphaël Gesqua (aka "Audiomonster", back in time)
    • http://www.raphaelgesqua.free.fr
MPT Midi connect with "master" an
« Reply #4 on: March 27, 2008, 04:29:52 »
I've not tryed yet, so much work before ;-)

As for me, I'd like to pilot "Nitrosoundmaker", the Nintendo DS MIDI exclusive music maker.

Would be terribly more simple if I could manage to do so...

Offline Saga Musix

  • OpenMPT Developers
  • *****
  • Posts: 6,197
  • aka Jojo
    • Download music, samples, VST plugins: Saga Musix Website
  • Operating System: Windows 7 x64
Re: MPT Midi connect with "master" an
« Reply #5 on: May 31, 2015, 22:00:13 »
Going through old requests... älsking basically already outlined the solution: Use OpenMPT's MIDI I/O plugin and something like MIDI Yoke to create a virtual MIDI connection between OpenMPT and any other MIDI-capable application. Writing a virtual MIDI driver really isn't in the scope of the OpenMPT project.
» No support, bug reports, feature requests via private messages - they will not be answered. Use the forums and the issue tracker so that everyone can benefit from your post.